Dutch Design Week 2014

Dutch Design Week 2014

Afgelopen zaterdag bracht ik weer, zoals jaarlijks, een bezoek aan de Dutch Design Week in Eindhoven. Ik word altijd erg enthousiast van de creativiteit die door de hele stad te zien is. Jaren geleden, toen ik zelf nog vlakbij Eindhoven woonde, was deze stad nog niet zo trendy en hip als nu. Nooit gedacht dat dat zou veranderen. Maar dat is gebeurd: Eindhoven doet internationaal echt mee in de wereld van de design. Helaas had ik maar 1 dag om de verschillende designhotspots te bezoeken, dus onmogelijk om alles te zien.

Naast het Klokgebouw en andere hotspots op Strijp ben ik dit jaar voor het eerst naar de Schellensfabriek geweest. Deze oude textielfabriek in het centrum van Eindhoven is sinds 2009 buiten bedrijf. Hier presenteerden meer dan 70 ontwerpers hun werk, vooral de kleinere merken en minder bekende ontwerpers. Leuk om op deze prachtige locatie nieuwe dingen te ontdekken. Hieronder een selectie van deze dag in willekeurige volgorde.

In de Schellensfabriek heeft Studio Sander Mulder zijn werkplaats. Hier was een indrukwekkend en gevarieerd overzicht te zien van zijn werk, van eerste concept en prototypes tot het uiteindelijke product. 

Dutch Design Week 2014 Sander Mulder

Dutch Design Week 2014 Sander Mulder

Dutch Design Week 2014 Sander Mulder

Mal is een jong Nederlands design label. Dit merk richt zich op het ontwikkelen van producten die hedendaags design en de daarbij behorende productietechnieken in een andere context plaatsen. 

Dutch Design Week 2014 Mal Furniture Lummel Design

Dutch Design Week Mal 1956

Veel gezien op de Dutch Design Week zijn producten geprint in 3d, zoals 3d geprinte klokken van Plokk of 3d geprinte lampen van bijvoorbeeld 52shapes. 52shapes presenteert iedere week een nieuwe lamp die ook echt maar 1 week te koop is. 

Dutch Design Week 2014 Plokk

Dutch Design Week 2014 52shapes

Nieuw dit jaar is de designcollectie van Eigen Huis & Interieur en Interieur. Een zorgvuldig samengestelde collectie meubelen die tot stand kwam door intensieve samenwerking met diverse nationale en ook internationale merken.

Dutch Design Week Eigen Huis en Interieur collectie 2014

V_LAB is een nieuw designlabel in de woon- en meubelbranche. Door traditionele materialen en vormen te mixen met innovatieve ontwerpen en processen, ontstaat er een prachtige en unieke collectie meubels en verlichting.

Dutch Design Week V-Lab Metropolitan collection

V-Lab designlabel Dutch Design Week 2014

 

 

over Joolsdesign

quotesJoolsdesign maakt een interieurontwerp voor uw woning, kantoor, school, kantine of bedrijf. Elke opdracht is voor ons een uitdaging, van klein tot groot! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Jolanda de Boon