WAT IS EEN BINNENHUISARCHITECT?

Een interieurarchitect wordt in de volksmond ook wel een binnenhuisarchitect genoemd. Niet alle binnenhuisarchitecten zijn ook interieurarchitect omdat interieurarchitecten de HBO opleiding Interieurarchitectuur hebben gevolgd. Interieurarchitect is een beschermd beroep.

WANNEER BINNENHUISARCHITECT INSCHAKELEN?

  • Wanneer u het idee hebt dat er veel meer met uw huis of bedrijf kan dan u voor mogelijk houdt.
  • Wanneer u gaat bouwen, verbouwen, verhuizen, renoveren, een nieuw kantoor huurt, een winkel of restaurant wilt beginnen of bijvoorbeeld de functionaliteit van een bepaalde ruimte wilt verbeteren.
  • Wanneer u een professional zoekt die kan ontwerpen of concepten op een hoger plan kan brengen en laten realiseren.
  • Omdat een binnenhuisarchitect bij iedere bouw, verbouw of inrichting een belangrijke meerwaarde kan geven aan de beleving en gebruikskwaliteit van een woon- werk- of leefomgeving.

SAMENWERKING MET ARCHITECT

Gaat u verbouwen of een nieuw huis laten bouwen? Dan is samenwerking met een architect een goede optie. Het is belangrijk om al in een vroeg stadium van het bouwproces contact op te nemen met de binnenhuisarchitect, zodat de architect en binnenhuisarchitect het ontwerp kunnen afstemmen op elkaar. Een interieurarchitect bekijkt de ruimte vanuit de binnenkant en verplaatst zich in de beleving van de gebruiker. Dit kan belangrijk zijn voor de vorm van de aanbouw of het ontwerp van de nieuwbouwwoning. Het kan bijvoorbeeld zijn dat als gevolg van de indeling binnen, de ramen, deuren, muren en dergelijke beter op een andere plek kunnen komen.

over Joolsdesign

quotesFlexibele houding, korte lijnen, snel schakelen! Dat is het succes van Joolsdesign!

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.