Inside Design 2013

Inside Design Amsterdam

Tijdens het weekend van 27 t/m zondag 29 september vond de 10e editie van Inside Design plaats in Amsterdam.

Dit jaar bestond dit designevenement uit een route langs de leukste winkels, exposities en lezingen op het gebied van design in het centrum van Amsterdam. Joolsdesign was hier natuurlijk ook bij en we hadden er zin in!

Naast het zien van al dat design was het sowieso ook leuk om weer in Amsterdam te zijn. Dat was alweer een hele tijd geleden. Het weer was ook prachtig, dus genoeg ingrediënten voor een leuke dag.  

Inside Design 2013

Startpunt was het Elle Decoration Center op het Frederiksplein en vanaf hier waren er negen verschillende routes in het centrum uitgezet. Er was veel te zien, téveel en ook mede door de afstanden was het onmogelijk om alles te bezoeken. Toch hebben we een aardige indruk gekregen van al het leuks dat er te zien is in Amsterdam op het gebied van interieurdesign.

Ik laat jullie graag een impressie zien van een aantal opvallende en leuke locaties:

Impressie

Het startpunt zag er meteen gezellig uit. In het hoofdkwartier van Inside Design hadden een aantal stylisten een eigen hoek ingericht met leuke producten. In deze vrolijk gekleurde stylinghoek staan echte klassiekers als de kapstok van Charles and Ray Eames tussen ontwerpen van nu, zoals een stoel van topontwerpster Patricia Urquiola en kussens van H&M Home

Inside Design 2013 startpuntjpg

Pop up locaties

Inkijk in pri woning

Erg leuk waren de Pop up locaties: locaties die normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk zijn of die speciaal voor het Inside Design evenement zijn ingericht. Zo kon er een kijkje worden genomen in een deel van een privé woning aan de Nieuwezijds Voorburgwal, ontworpen door DIS Studio. DIS is een ontwerpstudio, gevestigd in een voormalige machinefabriek tegenover het Vondelpark en heeft gerenommeerde merken in de collectie, zoals Boffi (keukens en badkamers), Porro en Living Divani

Dis Studio - Inside Design 2013

Dit monumentale pand met historische details is prachtig gecombineerd met vintage stukken en hedendaags, luxe Italiaans design uit eigen collectie. Een leuke en unieke kans om ongegeneerd rond te snuffelen in deze prachtig ingerichte privé woning.

Dis Studio - Inside Design 2013 02

Dis Studio - Inside Design 2013 03

Mobilia woonstudio

Mobilia Woonstudio is een design woonwinkel in een oud pand van vier etages in de Utrechtsestraat. Een leuke, niet al te grote winkel waar veel moois te zien is. Zoals deze kast van het Deense merk Montana. Door het flexibele modulair systeem en de uitgebreide kleurkeuze is het mogelijk de kast naar eigen smaak in elkaar te zetten.

Mobilia Woonstudio - Inside Design 2013

Of wat vind je van deze stoere lampen van Flos, de Aim? Hij staat erg leuk boven een grote eettafel. 

Mobilia Woonstudio - Flos - Inside Design 2013

Hay

Goed nieuws! Het Deense designmerk Hay heeft in september in de Spuistraat een vestiging geopend, de eerste in Nederland. Hay heeft kleurrijke en bijzondere ontwerpen van meubels, accessoires en tapijten. Leuke toevoeging aan de winkel is dat er ook een vestiging van de Koffiesalon in zit.

Hay Nederland - Inside Design 2013 01

Accessoires  en stoelen worden gepresenteerd in hoge stellingkasten. Een leuke manier om zoveel mogelijk uit hun collectie te presenteren.

Hay Nederland - Inside Design 2013 02

Hay Nederland - Inside Design 2013 03

Dum

Dum is een meubelmerk van de eigenaars van designstudio Dumoffice. Ze hebben een studio aan de Prinsengracht. Afgelopen jaar stonden ze ook – voor het eerst – op de bekende internationale meubelbeurs in Milaan. Hun collectie is speels en geschikt voor zowel particulieren als voor  bedrijven. Neem zeker een kijkje op hun website want ze hebben ook veel kleurrijke meubels en verlichting.

Dum Studio - Inside Design 2013

Mariska Meijers

Mariska Meijers is ontwerpster en kunstenares en maakt kleurrijke interieuraccessoires met dessins van eigen hand. Haar stijl is eclectisch en artistiek en een beetje chique. In haar winkel aan de Singel presenteert ze haar schilderijen en accessoires.

Mariska Meijers - Inside Design 2013

The Frozen Fountain

Designwinkel, The Frozen Fountain, is koploper als het gaat om het spotten van jong talent. Grote internationale meubelmerken staan naast producten van onbekendere designers.  De winkel staat tot aan de nok vol met hedendaags meubilair en woonaccessoires. Zeker de moeite waard om hier eens binnen te lopen en rond te neuzen in hun uitgebreide en zeer diverse collectie. Zeker weten dat je er iets zal kopen!

Frozen Fountain - Inside Design 2013 01

Frozen Fountain - Inside Design 2013 02

Frozen Fountain - Inside Design 2013 03

 

Hotel Andaz

De topper van Inside Design vond ik zonder meer het bezoek aan het vijfsterren hotel Andaz. Dit hotel is vorig jaar geopend en ontworpen door Marcel Wanders. De stijl van Marcel Wanders is duidelijk herkenbaar: karakteristiek, ironisch en origineel. Marcel Wanders heeft in dit interieurontwerp verwijzingen gemaakt naar onder andere de Gouden Eeuw en Delfts blauw, zoals de pompeuze verlichtingarmaturen in de ontvangstruimte en een Delftsblauwe vergaderkamer.

Het hotel heeft geen incheckbalies. Een host checkt, met behulp van een tablet, gasten persoonlijk in.

Hotel Andaz - Inside Design 2013 01

De vergaderkamer en lobby zijn ingericht in Delfts blauw-thema.

Hotel Andaz - Inside Design 2013 02

Hotel Andaz - Inside Design 2013 03

Dit was een bloemlezing uit een mooi dagje Inside Design. Er was veel, héél veel te zien en te doen. Volgend jaar is Joolsdesign er zeker weer bij!

 

Wil je weten wanneer een nieuw blog wordt gepubliceerd? Vind Joolsdesign dan leuk op Facebook of volg Joolsdesign op Bloglovin'.

 

Follow on Bloglovin

 

over Joolsdesign

quotesJoolsdesign maakt een interieurontwerp voor uw woning, kantoor, school, kantine of bedrijf. Elke opdracht is voor ons een uitdaging, van klein tot groot! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Jolanda de Boon