Interieurbeurs Toonkamer

Afgelopen maandag was Joolsdesign op de najaars interieurbeurs in de Toonkamer. De Toonkamer is een platform waar ruim 20 Nederlandse en internationale interieur merken hun nieuwe collecties presenteren. Het is erg leuk om in dit designcenter rond te lopen en nieuwe producten te ontdekken. Naast al het moois op designgebied stond er ook speciaal voor deze beurs een taartenbuffet en een lunch klaar, verzorgd door het Utrechtse bedrijf Broodnodig.

Toonkamer - interieurbeurs

Tijdens mijn wandeling door de Toonkamer stuitte ik op een aantal leuke nieuwe producten. Een kleine selectie van deze producten wil ik graag met jullie delen:

Het merk Label is vooral bekend van de leren zitmeubelen. Een prachtig nieuwe toevoeging aan de collectie dit seizoen is een tafel waarvan het bovenblad is vervaardigd van leer. Door de toepassing van het leer heeft de tafel een robuuste maar toch strakke uitstraling. Een gezellige tafel om lekker lang aan na te tafelen.

Label - tafel - interieurbeurs Toonkamer 2

Leuk detail is ook dat leerrestanten niet alleen voor deze tafel worden gebruikt maar dat er ook mooie tassen van worden gemaakt.

Label - Interieurbeurs Toonkamer

Ook Castelijn presenteerde op de interieurbeurs een nieuwe tafel. Door de toepassing van hpl in het bovenblad, wat gemakkelijk is schoon te houden, is de tafel helemaal geschikt voor gezinnen met kinderen. Leuk is dat de stoelpoten verstelbaar zijn dus van knieën die tegen een stoelpoot aan komen heb je hier geen last.

Castelijn - tafel - interieurbeurs Toonkamer 2013

Een nieuwe deelnemer in het designcentrum is KFF, vooral bekend van zijn leren stoelen met ranke rvs poten. Nieuw in de collectie van KFF is de Youma. De Youma zit heerlijk en is prachtig van vorm.Uiteraard is deze stoel ook verkrijgbaar met de klassieke metalen poten maar daarnaast ook met een houten frame. Ik denk een waardevolle toevoeging aan de collectie van KFF.

KFF - Youma - Interieurbeurs Toonkamer

De draadcollectie van Pastoe blijft een topper! Het is ongelofelijk dat deze al sinds de jaren 50 leverbaar is en je ze overal terug blijft zien. Pastoe heeft dit seizoen een nieuwe stoel aan deze collectie toegevoegd, de FM06, voorzien van armleuningen.

Draadcollectie Pastoe - interieurbeurs Toonkamer

Draadcollectie FM06 - interieurbeurs Toonkamer

Verlichtingsimporteur House of Home heeft bijzondere verlichtingsarmaturen in hun collectie. Een van de merken die ze verkopen is Weplight. Deze armaturen die gemaakt zijn van flexibel hout, zijn trendy en hebben leuke vormen. Het leuke is dat je zelf de lampen in elkaar moet zetten. Ze worden namelijk geleverd als een bouwpakket. Je hoeft niet bang te zijn dat ze breken, ze schijnen erg sterk te zijn.

Weplight - House of Home - interieurbeurs Toonkamer

Een andere opvallend verlichtingsarmatuur is van Concept 74. Zij hebben onder de naam C74 een bijzonder praktische buitenlamp op de markt gebracht. Hij is namelijk verrijdbaar. Deze lamp is creatief èn origineel met een industriële touch. En wie wil niet zo'n mooie lamp buiten bij de eettafel en in de loungehoek?

C74 - verlichting - Interieurbeurs Toonkamer

Wat een hippe lampjes zijn dit! Deze doorzichtige plexiglas tafellampen geïnspireerd op de kwal zijn van Qisdesign. Leuk detail: door er op te tikken gaat de lamp aan en uit.

Qisdesign - verlichting - Interieurbeurs Toonkamer 2013

Wil je weten wanneer een nieuw blog wordt gepubliceerd? Vind Joolsdesign dan leuk op Facebook of volg Joolsdesign op Bloglovin'.

Follow on Bloglovin

over Joolsdesign

quotesJoolsdesign maakt een interieurontwerp voor uw woning, kantoor, school, kantine of bedrijf. Elke opdracht is voor ons een uitdaging, van klein tot groot! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Jolanda de Boon