Bijzondere (design) kerstbomen

Wij hebben afgelopen donderdag weer een gezellig Sinterklaasavondje gehad. Cadeautjes met grappige gedichten en heel veel pepernoten. Die pepernoten hoef ik voorlopig niet meer. Maar gelukkig nog genoeg te snoepen in deze decembermaand. Want de kersttijd begint! En dus ook tijd om het huis weer op te vrolijken met een kerstboom met leuke ballen en warme lichtjes. Een echte kerstboom is natuurlijk wel heel gezellig. Maar misschien wil je dit jaar wel eens wat anders, heb je genoeg van alle naalden op de vloer of heb je geen ruimte voor een grote boom? Er zijn genoeg alternatieven die designwaardig zijn en ook warmte en gezelligheid uitstralen. Ook leuk om samen met de kids te maken. Hieronder laat ik een aantal alternatieven zien. Succes met optuigen!

Design kerstboom op canvas

Lees meer

Leukste design webshops

De maand december staat weer voor de deur. Ik vind het altijd weer een hoop gedoe. Beide kids zijn net jarig geweest dus wat moeten we nog geven? Ik probeer al op tijd lijstjes te maken zodat ik hopelijk nog genoeg ideeën hebben voor de andere feestdagen. Omdat ik vast niet de enige ben die vaak inspiratieloos is, heb ik drie leuke webshops verzameld op het gebied van design met leuke woonaccessoires voor volwassenen en kinderen.

Design webshop 1: Markita.nl

Webshop voor design producten Markita.nl

Lees meer

Piet Hein Eek: topontwerper van afval

Zoals al vele jaren was ook dit jaar het pand van Piet Hein Eek weer toegankelijk voor het publiek tijdens de Dutch Design Week. Deze oude Philipspanden zijn de perfectie locatie voor het tentoonstellen van de afvalmeubels van Piet Hein Eek. In dit prachtige grote pand op Strijp zijn alle meubels uit zijn collecties te zien en kun je een blik werpen op zijn werkplaats. Ook heeft hij een eigen restaurant en een shop op deze locatie, waar niet alleen werk van hem wordt verkocht maar ook van andere designers. Je kunt je dus wel even vermaken op deze locatie. 

Piet Hein Eek sloophout tafel

Deze afvaltafel bestaat uit plaatmateriaal en is hoogglans wit afgelakt.

Lees meer

Problemen met akoestiek?

In ons eigen huis hebben wij enorm veel problemen met de akoestiek in de keuken. Een hoop opties zijn al de revue gepasseerd maar waren niet mooi genoeg. Op de Dutch Design Week kwam ik deze geweldige akoestische panelen tegen. Design aan de muur en een oplossing voor het galmen. Lijkt me zeker iets voor ons! 

Akoestische design wandpanelen

Lees meer

Innovatieve ontwerpen Dutch Design Week

Afgelopen week was de Dutch Design Week in Eindhoven, het grootste design evenement in Nederland. Heerlijk sfeertje, prachtig weer en veel, héél veel design verspreid over verschillende locaties in Eindhoven! Mijn voeten moeten nu nog bijkomen maar het was het waard. Hieronder een aantal innovatieve ontwerpen gezien in het Klokgebouw.  

Eclipse 2 van Floating lamps

Tafellamp Eclipse van Floating-Lamps is niet meer helemaal nieuw maar ik vind hem zo stoer en magisch dat ik hem graag wil delen. Door magneten in de lamp hangt het bovendeel van de kap los van het onderste deel waardoor hij lijkt te zweven.

Lees meer

  • 1
  • 2

over Joolsdesign

quotesJoolsdesign maakt een interieurontwerp voor uw woning, kantoor, school, kantine of bedrijf. Elke opdracht is voor ons een uitdaging, van klein tot groot! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Jolanda de Boon