Hip behang kinderkamer

Momenteel ben ik druk bezig met een opdracht voor een interieurontwerp van een nieuw op te zetten kinderopvang. Een ontzettend leuke opdracht waar ik creatief helemaal mijn ei in kwijt kan. Op internet heb ik al heel wat tijd gespendeerd aan het zoeken naar leuke afbeeldingen ter inspiratie. Daarom leek het me leuk om te bloggen over deze vondsten.
Dit keer wil ik een aantal trendy behangmerken laten zien. Met behang kun je er namelijk voor zorgen dat een kamer meteen een andere sfeer krijgt. Behang spreekt kinderen ook aan. De kamer heeft dan niet veel meer nodig dan nog wat meubels en gezellige accessoires. Met de komst van het vliesbehang is het behang van tegenwoordig bovendien gemakkelijk aan te brengen. Hieronder drie hippe behangmerken van Nederlandse bodem: KEK Amsterdam, Studio Ditte en Perron 11.

KEK Amsterdam

Bij KEK Amsterdam verkopen ze muurstickers en behang. Hun behang is zeker niet standaard. Ze hebben stoer behang, lief behang en zoet behang. Dit laatste hebben ze letterlijk genomen, uniek is namelijk hun snoepbehang met snoep als chocolade, popcorn, lollies of heerlijke taartjes. Maar mijn persoonlijke favorieten zijn de muurstickers Forest Friends Tree. Je kan de boom aankleden met bijgeleverde vogelhuisjes en vogels. Hoe kek is dat?

Behang_KEK Amsterdam_Amsterdam Forest Tree

KEK Amsterdam_behang_Toys for boys

KEK Amsterdam_behang_snoepbehang

Studio Ditte

Studio Ditte heeft een zeer uiteenlopende collectie behang: van stoer sloophout behang tot lief vogelhuisjes behang. Naast behang heeft Studio Ditte ook mooie interieuraccessoires en een speciale afdeling kids binnen hun webshop. Hier verkopen ze naast behang ook accessoires, dekbedovertrekken en babykleding met allemaal hun herkenbare prints. Mijn persoonlijke favoriet van Studio Ditte blijft het sloophoutbehang. Leuk en stoer behang voor zowel jongens als meiden en verkrijgbaar in 3 kleuren.

Studio Ditte_sloophoutbehang_behang

Studio Ditte_lintenbehang_behang

Studio Ditte_autobehang_behang

Perron 11

Perron 11 is een jong Utrechts bedrijf en ontwerpt het behang zelf. Hierdoor kan bijvoorbeeld posterbehang niet alleen in een standaardmaat worden geleverd maar kan bij het ontwerp ook rekening worden gehouden met de lengte van de bestaande muur of een raam. En wil je een behang helemaal volgens je eigen wensen laten ontwerpen? Ook dat kan! Mijn persoonlijke favoriet van Perron 11 is het posterbehang met de Amsterdamse grachtenpandjes. Bijzonder cool in een stoere jongens- of meidenkamer maar kan in het wit ook heel goed in een babykamer.

Perron 11_Amsterdamse Grachtenpandjes_behang

Perron 11_muurstickers

Perron 11_Monsters

Ben je geïnspireerd geraakt door deze behangmerken en wil je dit graag ook in de kinderkamer toepassen maar kun je geen keuze maken of heb je hulp nodig met een kleurenplan. Misschien kan ik iets voor je betekenen? Een kennismakingsgesprek is gratis! Bel of mail me!


Wil je weten wanneer een nieuw blog wordt gepubliceerd? Vind Joolsdesign dan leuk op Facebook of volg Joolsdesign op Bloglovin'.

over Joolsdesign

quotesJoolsdesign maakt een interieurontwerp voor uw woning, kantoor, school, kantine of bedrijf. Elke opdracht is voor ons een uitdaging, van klein tot groot! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Jolanda de Boon